Zrobiłem to sam przy około 34 tys., to było po tym, jak dealer podał cenę ponad 700 dolarów za przegląd przy 30 tys. To obejmowałoby wymianę oleju/filtra, filtr powietrza kabiny, filtr powietrza kabiny, płyn hamulcowy, wymianę dyferencjału F/R i być może rotację/wyważenie opon. Zdecydowałem się tylko na zrobienie płynu hamulcowego przez nich.
Dla dyferencjałów F/R oba używają 75w-90 (używam Severe Gear, zdecydowanie nie najtańszy)
Przód: Używa T70 do spustu (moment obrotowy 70 N M lub 51 ft lbs) i 8 mm sześciokątny do korków wlewu i kontrolnych. (moment obrotowy 50 N M lub 37 ft lbs). Używa 1,4 qt
Tył: Używa 10 mm sześciokątnego, moment obrotowy 50 N M lub 37 ft lbs. Używa 0,8 qt
Podkładki: Spust przedni: 803926090, pozostałe 4 są takie same: 803918060. Mogą być one wielokrotnego użytku, ale kupiłem i użyłem nowe.
Jak zawsze w przypadku dyferencjałów, upewnij się, że możesz poluzować/otworzyć korek wlewu przed spuszczeniem.
Dostęp do przedniego korka wlewu uzyskałem, zdejmując przednie koło pasażera, poziomując samochód za pomocą podnośnika i używając długiego przedłużacza. Ta metoda nie jest całkowicie konieczna, ponieważ korek wlewu jest dostępny od spodu pojazdu, wystarczy użyć krótkiego przedłużacza.