Subaru Forester Owners Forum banner
  • The "Garage" feature is for images of YOUR VEHICLE/S only - no blanks or other unrelated images please, thanks

Pasek klinowy w strzępach - który to pasek? - ROZWIĄZANE!

2 reading
33K views 8 replies 2 participants last post by  2.5x_sleeper  
#1 ·
Cześć, mam Forestera '13 N/A, który zaczął strzępić pasek wieloklinowy z powodu wgniecenia na krawędzi dolnego żebrowanego koła pasowego po stronie kierowcy. Nie mogę znaleźć, jak to się nazywa, próbując znaleźć schemat paska. Koło pasowe musi zostać wymienione, w przeciwnym razie strzępi kolejny pasek. Czy możesz mi powiedzieć, co to za koło pasowe i gdzie je kupić. Ma tylko trzy śruby mocujące. Dzięki

Nawet schemat paska wieloklinowego dla silnika NA bardzo by pomógł, a ten samochód ma normalny napinacz sprężynowy i nie ma pasków rozciągliwych.

Mogli

#2 ·
@mogli Widzę, że jesteś nowy na forum, więc witam na forum z Oregonu! :biggrin:

Patrząc na instrukcję serwisową, pasek sprężarki klimatyzacji jest paskiem rozciągliwym. Wspomaganie kierownicy i alternator mają standardowy pasek. Oba są napędzane przez koło pasowe wału korbowego.

Ponadto...
Aby uzyskać najlepsze wrażenia z forum, zalecamy uzupełnienie swojego „Profilu publicznego”. W szczególności sekcja „O mnie” (Edytuj swoje dane). Jest to wyświetlane za każdym razem, gdy publikujesz post na forum. Zapewni to informacje, których członkowie mogą potrzebować, aby odpowiedzieć na Twoje posty na forum. Możesz edytować to pole za pośrednictwem „Panelu sterowania użytkownika”, znanego również jako „User CP”.

Jeśli korzystasz z urządzenia mobilnego, może być konieczne użycie laptopa lub komputera stacjonarnego, aby zobaczyć wszystkie narzędzia użytkownika.
Bobby...

Image

['07 FSXT MODding Journal] ['03 X MODding Journal]

Attachments

Save
#5 ·
Właśnie zauważyłem, że w moim przypadku wygląda na to, że pompa wspomagania kierownicy znajduje się w lewym górnym rogu alternatora na schemacie, który zamieściłeś. Najbliższy schemat, jaki widziałem. Jeszcze raz dzięki

#6 ·
Czy zaglądałeś do instrukcji obsługi? W sekcji "Konserwacja i serwis" powinny być "paski napędowe". Powinien tam być schemat pokazujący, jak paski są zamontowane.

► Aktualizacja - Właśnie sprawdziłem instrukcję obsługi z 2013 roku i pokazuje ona tylko pasek napędowy dla XT. Mówi, że pasek napędowy bez turbodoładowania nie wymaga regulacji, więc nie ma schematu! :confused:

Zagadka trwa nadal... :icon_eek:

Bobby...

Save
#7 ·

Attachments

• Like
Reactions: Natedog
Save
You have insufficient privileges to reply here.