Subaru Forester Owners Forum banner
  • The "Garage" feature is for images of YOUR VEHICLE/S only - no blanks or other unrelated images please, thanks

Przedłużenie gwarancji CVT 2016-2017, a teraz 2018! (połączony wątek)

116K views 164 replies 91 participants last post by  DragonSubie7  
#1 · (Edited)
Przedłużenie gwarancji na bezstopniową skrzynię biegów (CVT) 2016-2017 Legacy/Outback, Impreza, WRX, Crosstrek i Forester

Subaru of America właśnie wydało TSB 16-115-18 z dnia 06.09.18, przedłużając gwarancję na CVT dla modeli z lat 2016-2017 do 10 lat lub 100 000 mil, w zależności od tego, co nastąpi wcześniej, i do 30 września 2019 niezależnie od przebiegu.

#6 ·
Przedłużenie gwarancji na bezstopniową skrzynię biegów (CVT) 2016-2017 Legacy/Outback, Impreza, WRX, Crosstrek i Forester

Subaru właśnie wydało TSB 16-115-18 z dnia 06.09.18, przedłużające gwarancję CVT dla modeli z lat 2016-2017 do 10 lat lub 100 000 mil, w zależności od tego, co nastąpi wcześniej, i do 30 września 2019 r. niezależnie od przebiegu.
Super, sprawia, że czuję się pewniej w moim '17 XT-T

#9 ·
Wydaje się, że w ogóle nie mogę znaleźć tego konkretnego numeru tsb.
Czy szukasz na techinfo.subaru.com? Jest zupełnie nowy, więc nie spodziewałbym się, że znajdziesz go gdzie indziej. Jest z nim związany list do właścicieli z września 2018 r., więc zakładam, że wkrótce przyjdzie pocztą, jeśli jeszcze go nie ma.

#11 ·
TSB obejmuje również modele CVT z 2015 roku. Rozmawiałem i wymieniałem e-maile z SOA. Powiedzieli mi, że mój Forester z 2015 roku jest objęty przedłużoną gwarancją. Wydają się szczerze zaniepokojeni. Jak dotąd żadnych problemów z CVT przy 66 tys.

#13 ·
TSB obejmuje również CVT z 2015 roku. Rozmawiałem i wysyłałem e-maile z SOA. Powiedzieli mi, że mój Forester z 2015 roku jest objęty przedłużoną gwarancją. Wydają się szczerze zaniepokojeni. Jeszcze żadnych problemów z CVT przy 66 tys.
Przedłużenie dla 2014/2015 znajduje się w wcześniej wydanym TSB. 16-107-17 Przedłużenie gwarancji CVT

#24 ·
Widziałem pierwsze strony opublikowane dla poprzednich TSB... jak ten wątek o przeprogramowaniu ECU w celu rozwiązania problemu dziwnego falowania/wahnięcia silnika przy niskich prędkościach w modelach Forester z 2017 roku.
Ponieważ list jest i tak wysyłany do właścicieli, mam nadzieję, że to jest do zaakceptowania.

Attachments

#14 ·
Potwierdziłem, że ten TSB istnieje i cieszę się z tego, jak mówiłem we wcześniejszych wątkach, że nie sądziłem, że zrobią to dla zrewidowanych CVT 2016-2017, ponieważ problemy zostały naprawione. Ale widziałem na forum kilka nowych problemów, zwykle związanych z rzadkimi typami wycieków płynów w nowszych maszynach. Brawo Subaru za wspieranie swoich produktów! Podejrzewam, że mogą to zrobić dla 2018-2019, gdy tylko będą wystarczająco stare, aby kilka z nich osiągnęło koniec standardowej gwarancji na układ napędowy o wartości 60 000 mil. Czekam na mój list!

#30 ·
Dla tych, którzy chcą sprawdzić, czy ich pojazd ma TSB, wystarczy wpisać swój numer VIN

https://techinfo.subaru.com/stis/#/online_reference
Dobry info, dzięki.

Uważam, że kategoria "Biuletyn produktu/kampanii Subaru" lepiej pasuje do tego, co opisujesz. Chociaż strona techinfo.subaru.com pozwala na wprowadzenie numeru VIN w celu filtrowania dokumentów, ogranicza wyniki tylko do powiązanego roku, modelu i wykończenia. Nawet wtedy otrzymam dokumenty dotyczące tylko modeli turbo XT, podczas gdy mój nie jest. Innym sposobem sprawdzenia kampanii serwisowych jest zalogowanie się na stronie mysubaru.com i przejście do "KAMPANII SERWISOWYCH I WYCOFAŃ" w zakładce "Serwis" u góry strony. Tutaj wyniki są ograniczone do Twojego konkretnego numeru VIN.
X2 :)

Ponieważ list jest i tak wysyłany do właścicieli, mam nadzieję, że jest to dopuszczalne.
Otrzymałem jeden z nich dla mojego 2015 roku, obecnie mam 45000 mil, miło, że Subaru przedłużyło na to gwarancję. :)

Zastanawiam się, czy daliby nam zwrot pieniędzy, skoro cvt jest objęte dłuższą gwarancją niż przedłużona?
Proszę być bardziej precyzyjnym, zwrot za co?

#20 ·
Muszę zadać pytanie. Jeśli dla twojego pojazdu istnieją TSB, czy to oznacza, że subaru musi zrobić cokolwiek, co mówi pojazdowi. Sprawdziłem i jest ich kilka, całkiem sporo.. Czy ktoś wie?
Uważam, że kategoria "Biuletyn produktu/kampanii Subaru" lepiej pasuje do tego, co opisujesz. Ponadto, mimo że strona internetowa techinfo.subaru.com pozwala na wprowadzenie numeru VIN w celu filtrowania dokumentów, ogranicza wyniki tylko do powiązanego roku, modelu i wykończenia. Nawet wtedy otrzymam dokumenty mające zastosowanie tylko do modeli turbo XT, podczas gdy mój taki nie jest. Innym sposobem sprawdzenia kampanii serwisowych jest zalogowanie się na stronie mysubaru.com i przejście do sekcji "KAMPANIE SERWISOWE I WEZWANIA DO SERWISU" w zakładce "Serwis" u góry strony. Tutaj wyniki są ograniczone do twojego konkretnego numeru VIN.

#33 ·
Czy ktoś zna częstotliwość lub odsetek Foresterów z 2015 roku, które mają problemy z CVT? Czy problem występuje przy określonym przebiegu? Czy istnieje środek zapobiegawczy, aby uniknąć problemu, zanim wystąpi? Czy wadliwe pojazdy można sprawdzić wcześniej? Czy wszystkie Forestery z 2015 roku mają problemy? Dlaczego SOA nie rozpoczyna akcji serwisowej, aby zamiast wymiany CVT montować filtry?

#46 ·
Czy ktoś zna częstotliwość lub odsetek Foresterów z 2015 roku, które mają problemy z CVT? Czy problem występuje przy określonym przebiegu? Czy istnieje środek zapobiegawczy, aby uniknąć problemu, zanim wystąpi? Czy wadliwe pojazdy można sprawdzić wcześniej? Czy wszystkie Forestery z 2015 roku mają problemy? Dlaczego SOA nie rozpoczyna akcji serwisowej, aby zamiast wymiany CVT montować filtry?
Prawie niemożliwe jest poznanie częstotliwości występowania problemów dla danego roku modelowego, chyba że jakiś szpieg Bothan, który pracuje dla SOA, chce przekazać nam jakieś dane. SOA jest prawdopodobnie jedyną osobą posiadającą te informacje i nie przynosi im to żadnych korzyści, aby się nimi dzielić.

Istnieje kilka potencjalnych problemów, wyciek płynu CVT do łożysk wewnętrznych wymagających wymiany, które były omawiane na tym forum. Nie ma środków zapobiegawczych, z wyjątkiem sprzedaży pojazdu przed wygaśnięciem gwarancji, co z pewnością zrobię.

Akcja serwisowa mająca na celu „dodanie filtra” nie rozwiąże problemu i byłaby niezwykle skomplikowana w modernizacji takiego urządzenia do już skomplikowanego sprzętu.

IMO, Mamy do czynienia z problemami wieku dziecięcego w przypadku nowego kawałka technologii, duży obraz (widok z 100 000 stóp, jeśli chcesz) CVT to nowy kawałek technologii pojazdów. Podejrzewam, że wskaźnik awaryjności CVT jest poniżej 5% i Subaru jak dotąd dobrze dba o osoby z problemami. Ten nowy TSB jest jeszcze większym zobowiązaniem wobec ich klientów, jestem bardzo zadowolony, że go mam, ponieważ mój CVT został już raz wymieniony.

#35 ·
Dostałem dzisiaj tego e-maila

Dziękujemy za kontakt z Subaru of America, Inc. Dziękujemy za poświęcenie czasu na kontakt z nami.

Mogę pomóc w Twoim zapytaniu. Twój Forester jest objęty niedawnym rozszerzeniem gwarancji CVT, które zostało wdrożone przez Subaru of America. Twój pojazd ma rozszerzoną gwarancję układu napędowego na bezstopniową skrzynię biegów do 23.12.2026 lub 100 000 mil (w zależności od tego, co nastąpi wcześniej).

Dziękujemy za możliwość pomocy.

Z poważaniem,

Kristopher Drechsel
Subaru of America, Inc.
Customer/Retailer Services Department
1-800-SUBARU3 (1-800-782-2783)

Save
You have insufficient privileges to reply here.