Subaru Forester Owners Forum banner
  • The "Garage" feature is for images of YOUR VEHICLE/S only - no blanks or other unrelated images please, thanks
21 - 40 of 47 Posts
Ludzie.... Miałem ten problem dwa razy. Wymieniłem bezpiecznik oba razy i to rozwiązuje problem. Zamieszanie, jakie mam, polega na tym, że przetestowałem bezpieczniki i są w porządku, ale kiedy wkładam nowy, rozwiązuje to problem na jakiś czas. Jakieś przemyślenia??
Może wyciągnięcie bezpiecznika po prostu resetuje kody?

Czy ktoś znalazł odpowiednie rozwiązanie tego problemu, poza usunięciem bezpiecznika? Mam podobne problemy. Zaczęło się od zapalenia kontrolki VDC podczas jazdy na autostradzie. Potem zapalała się raz w miesiącu, ale zawsze gasła po wyłączeniu samochodu. Kody błędów (C1422 Sygnał VDC utracony z EGI) i (C1424 ECM nieprawidłowe).

Potem bez ostrzeżenia zapaliły się tempomat, asystent podjazdu, kontrolka silnika i coś jeszcze. Te kontrolki zresetowały się po wyjęciu bezpiecznika EGI+B (bezpiecznik 13). Bezpiecznik był w porządku, ale na wszelki wypadek wyczyściłem zaciski i wymieniłem bezpiecznik. Następnego dnia kontrolka VDC zapaliła się ponownie, więc nie ma trwałego rozwiązania. Jakieś pomysły, w czym problem?

Gdzie znajduje się ECM/EGI? Próbowałem szukać pod dywanikiem pasażera, ale wydaje się, że go tam nie ma.

Edycja: Forester 2017 2.0 diesel

Również mogę potwierdzić. Oddałem na gwarancji, powiedzieli, że wymienili alternator. Ten sam problem z Hill Start/Emissions Control tydzień później. Przeczytałem ten wątek i wymieniłem bezpiecznik 7,5 A pod maską i kolejny w skrzynce bezpieczników wewnątrz, pod i na lewo od kierownicy. Wszystko w porządku. Sue the Suburu jest znów zdrowy, nie ma już kontrolek silnika ani ostrzeżeń. Kosztowało mnie to 19 dolarów (wliczając płyn do spryskiwaczy, o którym wiedziałem, że potrzebuję).

Hej chłopaki! Świetny wątek! Mam ten sam problem! Asystent ruszania pod górę, światło nierównego terenu, kontrolka silnika i migający tempomat. Mam czytnik obd2, a kod, który otrzymuję, to P0420, który wskazuje na coś nie tak z katalizatorem?!? Sprawdziłem korek wlewu paliwa, przepłukałem silnik środkiem do czyszczenia paliwa…. Myślałem nawet o próbie wymiany zaworu pcv. Po przeczytaniu tego wątku zamierzam spróbować zamiany bezpiecznika! Mam nadzieję, że to zadziała! Będę was informował.
Czy ktoś próbował innych rzeczy?
2014 forester.
Czy coś z tego zadziałało?

Cześć wszystkim, kupiłem Forestera z 2014 roku 2 miesiące temu. Wczoraj pojawiły się wszystkie te ostrzeżenia. Znalazłem ten wątek. Wymieniłem na zapasowy bezpiecznik 7,5A. Światła na razie zniknęły. Doceniam wasze uwagi.

Czy ktoś znalazł trwałe rozwiązanie? Miałem ten problem tylko w chłodne dni. 48 °F lub mniej. Dealer nie mógł tego powtórzyć. Mieli mojego Forestera przez 3 tygodnie. Ten problem dotyczy wielu właścicieli Subaru.

Witaj

Dzisiaj znikąd zapaliły się obie kontrolki.

Sprawdź asystenta ruszania pod górę i sprawdź silnik (sprawdź system kontroli emisji spalin)

Czy te dwie kontrolki kiedykolwiek zapalają się jednocześnie?

Z samochodem wszystko w porządku
Wszystko działa płynnie jak zwykle, a światła stopu działają normalnie.

Będę wdzięczny za sugestie

Dzięki
Miałem taką sytuację i samochód w zasadzie przestał się poruszać. Sprawdziłem w Internecie i ktoś zamieścił post, w którym napisano, żeby sprawdzić, czy korek wlewu paliwa jest dobrze dokręcony. Był trochę luźny, więc go zdjąłem, a następnie założyłem z powrotem. Kontrolki nadal się świeciły, ale samochód się poruszał. Byłem blisko domu, więc pojechałem tam, pozwoliłem samochodowi odpocząć, ponownie dokręciłem korek wlewu paliwa, a następnie uruchomiłem samochód - kontrolek już nie było. Dodałem paliwo do samochodu około 150 mil wcześniej i tyle czasu zajęło pojawienie się błędu. Myślę, że problem z bezpiecznikiem jest również możliwy, ale to, co napisałem, było moim problemem.

Cześć wszystkim, kupiłem Forestera z 2014 roku 2 miesiące temu. Wczoraj pojawiły się wszystkie te ostrzeżenia. Znalazłem ten wątek. Wymieniłem na zapasowy bezpiecznik 7,5A. Światła na razie zniknęły. Doceniam wasze uwagi.
Uwielbiam to forum. Nie jestem pewien, ile mechanik by za to policzył, ale na pewno było to proste rozwiązanie. Nigdy nawet nie wiedziałem, że są tam zapasowe bezpieczniki!!

Uwielbiam to forum. Nie jestem pewien, ile mechanik by za to policzył, ale na pewno była to prosta naprawa. Nigdy nawet nie wiedziałem, że są tam zapasowe bezpieczniki!!
Widziałem stare posty na różnych forach i niektórzy ludzie zostali przetoczeni przez grę w kasie u dealera. Naprawdę obrzydliwe. To powiedziawszy, co za dziwny problem, który powoduje migające ostrzeżenia. Wiem jedno: salony samochodowe uwielbiają kontrolki Check Engine. Zawsze radzę każdemu, kto je widzi w swoim pojeździe, aby najpierw udał się do jednego ze sklepów z częściami z czytnikami kodów, a to pomoże ci uzyskać lepszy pomysł, co może być nie tak.

@ziy2014 Miałem dokładnie ten sam problem: kontrolka silnika, asystent ruszania pod górę i błędy kontroli emisji zapaliły się w moim Foresterze z 2015 roku, gdy cofałem w śniegu. Zrobiłem trochę badań online, w tym ten wątek, i zobaczyłem, że wymiana jednego z bezpieczników 7,5 A pod maską -- pierwszy bezpiecznik od zderzaka po stronie kierowcy (najbliżej nadkola) -- rozwiązała problem u co najmniej dwóch innych osób. Więc zrobiłem to i u mnie też zadziałało -- kontrolki/komunikaty o błędach już się nie zapalają.
Dzięki za wskazówkę! Miałem ten sam problem w ten weekend w moim Foresterze 2.0XT z 2015 roku (~105 tys. mil). Dziś rano wymieniłem ten pojedynczy bezpiecznik 7,5a (EGI+B) i na razie rozwiązało to problem, chociaż niewiele od tego czasu jeździłem, kontrolki ostrzegawcze nie pojawiają się już podczas uruchamiania. Ale na razie była to naprawa za 0 $! Miałem zapasowy bezpiecznik 7,5a w pokrywie skrzynki bezpieczników.

Udało mi się rozwiązać problem z trzema kontrolkami na desce rozdzielczej. Asystent ruszania na wzniesieniu, abs i VDC. Po dwóch latach. To była nowa regulacja przełącznika światła stopu. Dwa obroty w kierunku grodzi.

Pierwotna akcja serwisowa nie została wykonana prawidłowo i nikt nie mógł lub nie chciał tego rozgryźć. Było to sporadyczne, więc żyłem z tą frustracją przez długi czas. Sam przełącznik był wielokrotnie aktualizowany. Mam najnowszą wersję wyprodukowaną w Japonii. Nigdy nie było żadnych kodów. Jestem taki szczęśliwy.

Nie dostałem żadnych kodów. P0420 to problem z katalizatorem lub czujnikiem tlenu. Najpierw sprawdź czujnik O2. Moim problemem był po prostu włącznik światła stopu, który wymagał niewielkiej regulacji. Nigdy żadnych kodów.

Nie otrzymałem żadnych kodów. P0420 to problem z katalizatorem lub czujnikiem tlenu. Najpierw sprawdź czujnik O2. Moim problemem był po prostu włącznik światła stopu, który wymagał niewielkiej regulacji. Nigdy żadnych kodów.
Sprawdzili czujniki i powiedzieli, że są w porządku. Powiedzieli, że problemem jest wyciek spalin i że katalizator wymaga wymiany. Ugh!

Mam ten sam problem ze światłami w moim Foresterze z 2014 roku. Czy rozwiązaniem jest nowa regulacja przełącznika światła stopu, czy coś innego? Proszę o pomoc.

21 - 40 of 47 Posts
You have insufficient privileges to reply here.