Subaru Forester Owners Forum banner
  • The "Garage" feature is for images of YOUR VEHICLE/S only - no blanks or other unrelated images please, thanks
81 - 100 of 157 Posts
Widzę, że to Twój pierwszy post na forum, więc witamy na forum z Oregonu!

Niestety, to powszechny problem. Spójrz na ten wątek, do którego połączyłem Twój post.

Zakładając, że wszystko złożyłeś poprawnie, być może nie włożyłeś wszystkich pinów wystarczająco głęboko w złącze.

Bobby...

['07 FSXT Member Journal] ['03 X Member Journal]

Save
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki. Wszystkie są dobre. Czy spaliłem przekaźnik?
Zakładając, że to nie problem z miękkim złączem, w obwodzie elektrycznych szyb znajdują się dwa bezpieczniki - FB-18 (kabina) i SBF-6 (silnik). Jeśli oba są dobre, przechodzimy do testowania przekaźnika.

Save
Save
Połączenia elektryczne w drzwiach kierowcy

Jak usunąć duże połączenie?

Mam wszystkie inne, to tylko ten duży kolega sprawia ból głowy i wiem, że musi to być coś prostego, ale po prostu nie mogę wymyślić, gdzie nacisnąć/pociągnąć.

Image

Attachments

Uważaj, zrobiłem to źle i wszystkie połączenia wypadły. Myślę, że zatrzaski są białe i zabezpieczają się w czarnym plastiku. Myślę, że zespół był również trzymany przez śruby.

@Ibuprofen Nie mogę udzielić jednoznacznej odpowiedzi, ponieważ tego nie robiłem, ale mogę powiedzieć, żeby NIE rozłączać białego złącza, bo będziesz musiał przepinać złącze!

Białe złącze blokuje się w czarnym gnieździe... gnieździe, więc musisz zwolnić białą wtyczkę z czarnego gniazda.

Spójrz na ten wątek, a zobaczysz, jak wygląda ta biała wtyczka po jej wyjęciu.

Bobby...

Save
Więc w końcu udało mi się to usunąć.

Wszystko z powrotem, wszystko działa, z wyjątkiem tego, że nie mogę sterować oknem pasażera z panelu kierowcy. Działa jednak na samych drzwiach pasażera. Pomocy?

PS - Rozebrałem wszystkie drzwi, aby zainstalować nowy system głośników. Więc nie jestem pewien, które drzwi są winne, kierowcy czy pasażera. Ale może pomieszałem ten duży konektor?

Zakładając, że złącze się nie rozłączyło, co oznacza, że nie musiałeś go ponownie wpinać... Sprawdziłbym jeszcze raz, czy wszystkie usunięte złącza są całkowicie osadzone w gnieździe. Podczas gdy to robisz, możesz wyjąć złącze, aby sprawdzić, czy żaden z pinów nie został zgięty. Upewnij się również, że żaden z przewodów nie został wypchnięty do góry, co uniemożliwiłoby im dobre połączenie w gnieździe. Bobby... ['07 FSXT Member Journal] ['03 X Member Journal]

• Like
Reactions: Ibuprofen
Save
Zatem to drzwi po stronie kierowcy są źródłem problemu, prawda? Chcę się tylko upewnić, że nie muszę wracać do strony pasażera. Elementy sterowania działają po stronie kierowcy, zarówno drzwi, jak i okno, po prostu nie mogę sterować oknem pasażera ze strony kierowcy.

Czy "wypchnięte przewody" odnoszą się również do kolorowych przewodów wchodzących do białej rzeczy? Na przykład, załóżmy, że martwiłem się, że mogłem je pociągnąć, więc spróbowałem wepchnąć je głębiej? :N_poke: Czy mogłem wepchnąć za dużo?

Czy "wypchnięte przewody" odnoszą się również do kolorowych przewodów wchodzących do białej rzeczy?
Pytanie, czy przewody w białym złączu wyglądają na wypchnięte, co uniemożliwiłoby ich prawidłowe osadzenie w czarnym gnieździe.

Zakładając, że złącze(a) się nie rozłączyły, więc nie trzeba było ich ponownie wpinać, moim zdaniem chodzi o osadzenie złącza... nie do końca włożone lub zagięte piny.

Bobby...

Save
No cóż, powrót i próba naprawienia rzeczy spowodowały, że automatyczne podnoszenie/opuszczanie nie działa teraz po stronie kierowcy i pasażera. I nie naprawiło to problemu z kontrolowaniem okna pasażera ze strony kierowcy.

Ponieważ kupiłem przedłużoną gwarancję, zastanawiam się, czy mogę sprawić, by wizyta za 50 dolarów "liczyła się" z naprawą mojego okna i zainstalowaniem nowych chlapaczy i listew nadkoli. Może dorzucić też dobre odkurzanie, ponieważ zgubiłem końcówkę do odkurzacza do sierści zwierząt, a usuwanie sierści z dywaników samochodowych to niekończąca się bitwa.

Edycja: Automatyczne opuszczanie po stronie kierowcy wydaje się działać. Pasażer nie, ale może po prostu muszę to "zresetować" lub coś w tym stylu, jak robienie góra góra dół dół lub coś w tym stylu. Nadal nic w kwestii sterowania pasażerem ze strony kierowcy.

Więc dzisiaj wszystko działa magicznie dobrze. Nie wiem, czy jakaś wróżka samochodowa przyszła i odwiedziła w nocy i coś naprawiła, ale teraz mogę wszystko kontrolować, a automatyczne podnoszenie/opuszczanie działa i wszystko. I nie, nie miałem zablokowanych okien, kiedy miałem problem. Miejmy nadzieję, że wszystko pozostanie dobre.

No cóż, powrót i próba naprawienia rzeczy sprawiły, że automatyczne podnoszenie/opuszczanie nie działa teraz po stronie kierowcy i pasażera. I nie naprawiło to problemu z kontrolowaniem okna pasażera ze strony kierowcy.

Ponieważ kupiłem przedłużoną gwarancję, zastanawiam się, czy mogę sprawić, by wizyta za 50 dolarów "liczyła się" z naprawą mojej okiennej katastrofy, a także zainstalowaniem nowych chlapaczy i listew nadkoli. Może dorzucić też dobre odkurzanie, ponieważ zgubiłem końcówkę do odkurzacza do sierści zwierząt, a wyciąganie sierści z dywanów samochodowych to niekończąca się bitwa.

Edycja: Automatyczne opuszczanie po stronie kierowcy wydaje się działać. Pasażer nie, ale może po prostu muszę to "zresetować" lub coś w tym stylu, jak robienie góra góra dół dół lub coś w tym stylu.
Nadal nic w kwestii sterowania pasażerem ze strony kierowcy.
Czy zdjęcie w twoim poprzednim poście było tym, które zrobiłeś na swoim samochodzie i które teraz działa dobrze?
Mam ten sam problem, został wyciągnięty przez instalatora mojego głośnika i nie może wrócić do prawidłowego działania.

Przez przypadek wyciągnąłem przewody z gniazda przełącznika szyby po stronie kierowcy. Czy ktoś ma tutaj schemat dla Subaru Forester 2.0iP z 2015 roku?
Z góry dziękuję.

Dzięki za ten wątek. Musiałem również ponownie zamocować złącze. Nigdy wcześniej tego nie robiłem i próbuję rozgryźć orientację przewodów, gdy wchodzą do pinu. Jest gładsza, płaska strona (gdzie nie widać miedzi) i mniej gładka strona, gdzie widoczne są miedziane przewody. Która strona jest skierowana na zewnątrz?

Widzę, że to Twój pierwszy post na forum, więc witamy na forum z Oregon!

Nigdy nie musiałem go ponownie przypinać, ale zgaduję, że strona z zakładką jest skierowana na zewnątrz, więc zatrzask... osłona zapobiega wyciągnięciu pinów po zatrzaśnięciu.

Bobby...

Save
Czy ktoś jest chętny zrobić zdjęcie swojej wiązki d7 z Forestera z 2008 roku? Nie sądzę,
Że złożyłem to z powrotem poprawnie. Widzę, że kilka osób zadało to samo pytanie. Gdybym miał
Wyraźny obraz, myślę, że mógłbym to lepiej śledzić niż schemat. Moim problemem są dwa
czarno-zielone przewody. Jeden ma znacznie większy przekrój.

81 - 100 of 157 Posts
You have insufficient privileges to reply here.