2016 2.5i - SJ
Niedawno odebrałem swój nowy samochód. Jedną z pierwszych rzeczy była wymiana fabrycznych głośników; myślę, że niektórzy wiedzą, do czego to zmierza. Dla tych, którzy nie wiedzą, zdemontowałem klips wiązki przewodów zamka drzwi i wyciągnąłem piny, myśląc, że usunąłem wiązkę.
Zgodnie ze starym wątkiem dla poprzednich generacji Foresterów (ten wątek), starałem się dopasować moje piny do wielu schematów i zdjęć, ale bezskutecznie; moje kolory nie pasują do poprzednich generacji.
Tak więc mam
13 pinów i nie wiem, gdzie tak naprawdę idą.
Jeśli ktoś ma schemat/schemat okablowania drzwi kierowcy obecnej generacji Forestera (D7), zdjęcie obecnej wiązki przewodów zamka drzwi kierowcy lub wie, czy jakikolwiek inny Subaru ma taką samą konfigurację przewodów (np. czy Outback ma podobną wiązkę), proszę o pomoc. Potrzebuję zamknąć okno kierowcy, w razie potrzeby ręcznie.
FYI, "bawiłem się" pinami i udało mi się zamknąć 3 z 4 okien, pozostawiając otwarte okno kierowcy. W ten sposób mogę stwierdzić, że czarno-niebieski przewód i jasno-niebieski przewód służą do blokowania i odblokowywania (lub odwrotnie).
Załączone zdjęcia to te same piny, ale pod różnymi kątami, wszystko dla jasności i odniesienia.
Edycja - NAPRAWIONE! Wszystko w odniesieniu do złącza D7 jako modelu 2016 2.5i z minimalnymi opcjami:
1. Czarny
2. Czerwony z Żółtym
3. Jasnoniebieski
x
x
4. Zielony z Czerwonym
5. Różowy
6. Niebieski z Żółtym
7. Niebieski
8. Czerwony
9. Niebieski z Czarnym
10. Zielony