Muszę wymienić pękniętą przednią szybę w moim Foresterze z 2019 roku i otrzymałem bardzo różne odpowiedzi od warsztatów szklarskich na temat tego, czy EyeSight będzie wymagał ponownej kalibracji. Safelite mówi, że tak i doliczy dodatkowe 600 $, podczas gdy niektóre lokalne warsztaty powiedziały: 1. rzadko zdarza się, aby kamera tego potrzebowała, więc nie oferują kalibracji ani nie mają niezbędnego sprzętu, lub 2. nie oferują kalibracji, ponieważ "nie jest to typowe dla Subaru, ponieważ kamera znajduje się w podsufitce, a nie jest przymocowana do szyby, więc ktokolwiek wymienia twoją przednią szybę, nie powinien nawet dotykać twojej kamery".
Czy ktoś niedawno doświadczył wymiany przedniej szyby i usłyszał podobne rzeczy dotyczące kalibracji? Nie chcę płacić komuś za niepotrzebną ponowną kalibrację, zwłaszcza że moje kompleksowe ubezpieczenie ma wysoki udział własny i jeszcze nie ustaliłem, czy opłata za ponowną kalibrację zostanie zaliczona na poczet mojego udziału własnego. Ale nie chcę też zabierać go gdzieś, jeśli naprawdę nie mają dużej wiedzy na temat działania Subaru Eyesight.
Wszelka pomoc lub wskazówki mile widziane!
Czy ktoś niedawno doświadczył wymiany przedniej szyby i usłyszał podobne rzeczy dotyczące kalibracji? Nie chcę płacić komuś za niepotrzebną ponowną kalibrację, zwłaszcza że moje kompleksowe ubezpieczenie ma wysoki udział własny i jeszcze nie ustaliłem, czy opłata za ponowną kalibrację zostanie zaliczona na poczet mojego udziału własnego. Ale nie chcę też zabierać go gdzieś, jeśli naprawdę nie mają dużej wiedzy na temat działania Subaru Eyesight.
Wszelka pomoc lub wskazówki mile widziane!