Subaru Forester Owners Forum banner
  • The "Garage" feature is for images of YOUR VEHICLE/S only - no blanks or other unrelated images please, thanks

2015 - MT - Przejście przez zaporę sieciową dla zasilania?

21K views 14 replies 10 participants last post by  CO17Forester  
#1 ·
Próbuję przepuścić trochę prądu przez ścianę grodziową w moim Foresterze 2.5i z 6-biegową manualną skrzynią biegów. Grzebałem w komorze silnika, próbując znaleźć ładną przelotkę, przez którą mógłbym poprowadzić zasilanie. Najlepsze, co udało mi się znaleźć, to okrągła przelotka wysoko po stronie kierowcy, przy wężach nagrzewnicy.

Czy ktoś wie, czy ta przelotka przechodzi do przedziału pasażerskiego i jak łatwo jest się do niej dostać po stronie pasażera?

Attachments

#8 ·
Odciągnij osłonę nadkola, a znajdziesz dużą trójkątną przelotkę, która wychodzi między drzwiami a deską rozdzielczą, przez którą przechodzą oryginalne wiązki elektryczne.
Tą drogą poprowadziłem okablowanie mojego paska świetlnego.

Wchodzi do kabiny przy podnóżku kierowcy i dźwigni otwierania maski.

20150303_150226 autorstwa jasplund91, na Flickr

20150303_151222 autorstwa jasplund91, na Flickr

#14 ·
A co z dławikiem zaznaczonym na żółto? Czy go też można użyć?
Użyłem czerwonego do poprowadzenia kabla do subwoofera pod siedzeniem - wyszedł w środku w pobliżu mechanizmu kierownicy i wydaje mi się, że był pod dziwnym kątem, aby przepchnąć przez niego kabel (z komory silnika - sporo się z nim męczyłem). Jednak żółty, o ile dobrze pamiętam, wyszedł za środkiem deski rozdzielczej i był jeszcze większym problemem, gdy próbowałem, dlatego po prostu użyłem czerwonego. Niemniej jednak, może łatwiej jest coś przez niego przepchnąć niż przez drugi, albo jeśli i tak rozbierasz dużą część deski rozdzielczej.

Save
#15 ·
Jak powiedział @GeoJosh powyżej, znajduje się to za nadkolem po stronie kierowcy, a przewody są łatwo dostępne od wewnątrz. Użyłem szydła lodowego do zrobienia otworów i musisz mieć gotowy przewód do wsunięcia, zanim wyjmiesz szydło, ponieważ otwory się zamykają i trudno je znaleźć. Zawsze sprawdzaj wnętrze dławika przed przebiciem otworów, aby upewnić się, że nie przebijesz niczego, czego nie chcesz przebić. Szczelne uszczelnienie przewodów jest wodoszczelne i pyłoszczelne.

Image

Save
You have insufficient privileges to reply here.