Subaru Forester Owners Forum banner
  • The "Garage" feature is for images of YOUR VEHICLE/S only - no blanks or other unrelated images please, thanks

2004 - Lokalizacja przewodu VSS/kopii zapasowej do instalacji Navi? - ROZWIĄZANE!

6.3K views 5 replies 3 participants last post by  JLeaal  
#1 ·
Witajcie wszyscy, dawno nie było postu. Planuję zainstalować Pioneer AVIC-W8400NEX w Foresterze XS mojej żony z '04 roku. Potrzebuję lokalizacji przewodów VSS i cofania. Szukałem na forum i znalazłem VSS odniesione za zestawem wskaźników lub przy ECU, jednak wydaje się, że w każdym przypadku model to XT. Czy kolor i lokalizacja przewodów są takie same we wszystkich modelach? Znalazłem te informacje na AVIC411, czy to prawda?

Speed Sense to zielono-żółty przewód przy ECM, 20-pinowa wtyczka, pin 10.

Próbuję również znaleźć lokalizację przewodu cofania/wstecznego.

Dzięki z góry

#5 ·
Śledząc tylną wiązkę przewodów, wtyczki wskazane na schemacie znajdują się w trudno dostępnym miejscu obok przedniego siedzenia pasażera.
Image

Ale znalazłem brązowy przewód z żółtym przewodem, jak pokazano w instrukcji serwisowej.

Image

Przesunąłem się więc bliżej panelu kopnięcia i rozwinąłem tylną wiązkę przewodów, ale znalazłem 4 brązowe przewody z żółtymi przewodami.
Image

Otworzyłem bardziej wiązkę przewodów i stwierdziłem, że przewód wychodzący ze wskazanego wtyku wchodził do bloku łączeniowego, który łączył 3 brązowe przewody z żółtymi przewodami, które znalazłem. Blok łączeniowy znajdował się tuż przed siedzeniem.

Image

Rozwinąłem połączenie i stwierdziłem, że przewody wystawały dodatkowo z połączenia, więc połączyłem mój przewód z jednym z nich i owinąłem wszystko z powrotem.
Image

Image

Zainstalowałem jednostkę główną, przetestowałem wszystko
i działało idealnie.

Image

You have insufficient privileges to reply here.