[QUOTE="FozzieBalou, post: 7954575, member: 527187]
Wracałem do oryginalnego pytania autora - lub jego części - "Wilderness w szczególności".
W tej chwili NIE ma modelu Forester Wilderness 2025. Forester Wilderness to wciąż model 2024 SK i jest nowy. To nie jest nowy styl nadwozia, to nie jest ponadwymiarowy ekran dotykowy i wciąż ma pokrętła i przyciski dla niektórych funkcji (HVAC, podgrzewanie siedzeń itp.). Biorąc pod uwagę, że jedynymi naprawdę unikalnymi częściami pomiędzy resztą linii Forester a Wilderness jest zawieszenie i programowanie CVT, nie jestem pewien, dlaczego nie zaoferowali Wilderness na rok 2025. Tak, wiem, że istnieją specyficzne dla modelu elementy wykończeniowe (miedziane wykończenie, odznaki, naklejka na maskę w kolorze czarnym matowym itp.), nie są to unikalne elementy mechaniczne, które są częścią tego, co sprawia, że Wilderness jest unikalny. Naprawdę, każdy mógłby wejść do lokalnego dealera Subaru i zamówić odznaki Wilderness, koła, naklejkę na maskę i tak dalej, założyć je na Premium lub Sport lub Limited i kto naprawdę wiedziałby, jaka jest różnica na pierwszy rzut oka?
Nie widziałem żadnego odniesienia do generacji SL (modele 2025) dla modelu Wilderness. Podstawowe 5 (podstawowy, Premium, Sport, Limited i Touring - wykończenie US) to wszystko. Pojawiły się zapowiedzi nowego (dla Ameryki Północnej) Forester Hybrid, ale nie ma prawdziwych informacji jeśli chodzi o daty premiery, ceny, poziom wyposażenia, sprzęt itp. Było wiele spekulacji, ale nic konkretnego od Subaru (w tej chwili).
Może być (tu spekulacje), że Wilderness nie "pasuje" do generacji SL i nie powróci. Ale kto wie? Może planują Wilderness po premierze modeli Hybrid lub może na odświeżenie w połowie cyklu w 2027 lub 2028 roku... Znowu spekulacje i "kto wie"....? Może po prostu nie sprzedali wystarczająco dużo modeli Wilderness, aby je zachować (pamiętajcie o upadku XT). Może chcą sprawić, aby Forester Wilderness bardziej przypominał Outback Wilderness i umieścić 2.4 DI Turbo pod maską... Znowu, kto wie?
Z tego, co widzię na lokalnych placach dealerskich i na drogach w pobliżu mnie, Sport i Premium wciąż wydają się być poziomami wyposażenia, które sprzedają się najwięcej, a następnie inne poziomy wyposażenia. Pamiętaj, że zapasy dealerów dla większości kraju opierają się na tym, co zamawia dealer i będzie sprzedawał w swoim regionie. W niektórych przypadkach mogą być oferowane większe oferty na inne poziomy wyposażenia, które są na statku płynącym lub już wylądowały w porcie, które nie zostały jeszcze przydzielone dealerowi.
[/QUOTE]
Dzięki za cały ten wkład. Myłlę, że w tej chwili założyę bardziej odpowiednie opony terenowe na mojego Premium 2023 i zobaczę, co się stanie z Subaru w przyszłości.