Subaru Forester Owners Forum banner
  • The "Garage" feature is for images of YOUR VEHICLE/S only - no blanks or other unrelated images please, thanks

Nowa rozszerzona gwarancja

1 reading
304 views 6 replies 7 participants last post by  DragonSubie7  
#1 ·
Cześć wszystkim, wpłaciłem zaliczkę na Forestera 2025 i cieszę się, że dołączam do tej społeczności. Rozważam zakup rozszerzonej gwarancji Subaru Added Security Gold Plus od dealera przy odbiorze, ale ich wycena za 8/80 z 100 $ udziałem własnym wydaje się bardzo wysoka na 3.580 $. Zeszli z pierwotnej wyceny 4 tys. $, mówiąc, że dadzą mi ją po ich kosztach w wysokości 3.580 $. Chętnie poznam Wasze opinie!

#3 ·
Masz 3 lata lub 36 tys. mil na podjęcie decyzj. Jak wspomniano wcześniej, możesz uzyskać oferty od innych dealerów.

Osobiście uważam, że warto, ponieważ jeżdżę ponad 30 tys. mil rocznie do pracy. Cokolwiek zrobisz, nie pozwól dealerowi sprzedać Ci gwarancji strony trzeciej. (a często to robią, ponieważ są dla nich bardziej opłacalne niż gwarancja SOA)

#4 ·
#5 ·
Zarabiają ponad 420 dolarów na sprzedaży gwarancji. Gwarantowane! Kiedy pracowałem w salonie Hondy i kupowałem tam samochód, chcieli mi sprzedać gwarancję z 50% zniżką. Wiem, że to nie jest bezpośrednie porównanie, ale wierzę, że możesz zrobić lepiej. Jak wspomnieli inni: masz 3/36 na zakup gwarancji, szukaj najlepszej ceny w salonach, nie kupuj gwarancji od firm trzecich i polecam negocjować. Wolą sprzedać z częściowym zyskiem niż z żadnym. Gwarancje to sposób, w jaki zarabiają na sprzedaży nowych samochodów. Nie mam nic przeciwko temu, żeby zarabiali, ale nie chcę też finansować dealera przez miesiąc.

#7 ·
Brzmi to dla mnie drogo. Dobre rady jak dotąd. Porównaj oferty. Nie ma potrzeby kupowania rozszerzonej gwarancji wraz z samochodem i możesz spróbować uzyskać lepszą ofertę. To, co Ci zaoferowano, jest oczywiście po droższej stronie. Jak zauważono, możesz kupić tę samą gwarancję w dowolnym momencie, dopóki obowiązuje fabryczna, standardowa gwarancja producenta na 3 lata/36 000 mil. Okres planu Subaru Gold rozpoczyna się od dnia zakupu pojazdu, ale nie dodaje wiele wartości, dopóki fabryczna gwarancja nie wygaśnie za lata i kilometry. Możesz otrzymać proporcjonalny zwrot pieniędzy, jeśli sprzedasz lub zezłomujesz samochód, ale będziesz płacić za ten okres czasu lub przebiegu (w zależności od tego, co gorsze) bez dodatkowych korzyści, dopóki standardowa gwarancja jest ważna. Porównaj ten potencjalny koszt z ryzykiem wzrostu ceny gwarancji. W obu przypadkach istnieje ryzyko/nagroda, chyba że zazwyczaj użytkujesz samochód krócej niż 3 lata, w którym to przypadku gwarancja jest bardziej kosztem niż korzyścią.

You have insufficient privileges to reply here.