Cześć, po pierwsze, nie jestem właścicielem '19 Forester Premium, należy on do mojego syna, który jest teraz zajęty holowaniem go z powrotem do domu.
Jestem hobbystą pełnowymiarowych diesli, zwykle przesiadującym na forum Oil Burners, i bez wkładu tych ludzi nigdy nie przeszedłbym przez niektóre naprawy i modyfikacje moich ciężarówek.
Dość tego wstępu.
Chłopak zwalniał do świateł stopu, gdy jego samochód zaczął nierówno pracować, a następnie przeszedł w tryb awaryjny.
Podłączył czytnik kodów i otrzymał 9 błędów. Najgorsze są następujące:
P0700 Żądanie MIL systemu kontroli skrzyni biegów
P060B Trwała wewnętrzna wydajność przetwarzania modułu sterującego A/D
U0122 Utracono komunikację z modułem kontroli dynamiki
P2005 Kolektor utknął otwarty Bank 2
P2004 Kolektor Bank 1
Było kilka innych zbędnych kodów.
Myślę, że musi to być ECU, ponieważ po przejrzeniu schematu wygląda na to, że prowadzi do niego wiele złączy, więc pojedyncze złącze nie odcięłoby komunikacji z całym pojazdem, a błąd pochodzi z każdego głównego systemu.
Mam nadzieję na poradę dotyczącą rozwiązywania problemów z ECU, ponieważ wydaje się, że są to tylko elementy dealerskie, chyba że ktoś zna element z rynku wtórnego.
Dzięki z góry.
Jestem hobbystą pełnowymiarowych diesli, zwykle przesiadującym na forum Oil Burners, i bez wkładu tych ludzi nigdy nie przeszedłbym przez niektóre naprawy i modyfikacje moich ciężarówek.
Dość tego wstępu.
Chłopak zwalniał do świateł stopu, gdy jego samochód zaczął nierówno pracować, a następnie przeszedł w tryb awaryjny.
Podłączył czytnik kodów i otrzymał 9 błędów. Najgorsze są następujące:
P0700 Żądanie MIL systemu kontroli skrzyni biegów
P060B Trwała wewnętrzna wydajność przetwarzania modułu sterującego A/D
U0122 Utracono komunikację z modułem kontroli dynamiki
P2005 Kolektor utknął otwarty Bank 2
P2004 Kolektor Bank 1
Było kilka innych zbędnych kodów.
Myślę, że musi to być ECU, ponieważ po przejrzeniu schematu wygląda na to, że prowadzi do niego wiele złączy, więc pojedyncze złącze nie odcięłoby komunikacji z całym pojazdem, a błąd pochodzi z każdego głównego systemu.
Mam nadzieję na poradę dotyczącą rozwiązywania problemów z ECU, ponieważ wydaje się, że są to tylko elementy dealerskie, chyba że ktoś zna element z rynku wtórnego.
Dzięki z góry.