('14-'18) IPOD stopped playing - Subaru Forester Owners Forum
User Tag List

 1Likes
  • 1 Post By Nasarog
 
Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 05-30-2017, 09:59 AM Thread Starter
Forum Member
 
Join Date: May 2017
Location: AZ
Posts: 2
Car Year: 2017
Car Model: Forester XT T
Feedback Score: 0 reviews
IPOD stopped playing

Hi all, I know there is another thread on this but it seemed to die without an answer...


My 2017 XT Touring (nav-eye-HK) Decided after a few weeks to stop playing music from the Ipod Nano.


It played for a week and a half no problem //

It still recognizes the ipod and playlists and artists and all other functions (forward skip, selection, etc) but it will not play tracks. It just sits at 0:00.

Ipod is up to date for the software but it is the older version with the large connector rather than lightening connector (which still just plugs in via USB)

Phone / bluetooth audio is fine. all other functions seem fine.



I stopped into the dealer and they made an appointment for me in a few days after poking around in settings and checking software version.


I'll post the solution if any, but wondering if anyone else has had the issue that also found a solution??

Charles M is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 05-30-2017, 11:04 AM
Forum Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Northern Virginia
Posts: 9
Car Year: 2016
Car Model: Forester
Feedback Score: 0 reviews
FWIW, I've had a similar problem with my iPod Touch. In every case, the problem was with the iPod. Usually the podcast player had crashed but sometimes the iPod was set to another application (like the settings). Might not apply to your iPod Nano, but something different to check.

cwb3106 is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 05-30-2017, 11:08 AM
Forum Member
 
Nasarog's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: New London County, CT
Posts: 2,353
Car Year: 2017
Car Model: 2.0 FXT-Touring
Transmission: CVT
Garage
Feedback Score: 6 reviews
Have you tried resetting the iPod?
yogibear likes this.

I know nothing.
Nasarog is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 05-30-2017, 12:49 PM Thread Starter
Forum Member
 
Join Date: May 2017
Location: AZ
Posts: 2
Car Year: 2017
Car Model: Forester XT T
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Nasarog View Post
Have you tried resetting the iPod?

Yep. Reset the Ipod and still no-go.
Charles M is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 05-30-2017, 12:56 PM
Forum Member
 
Nasarog's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: New London County, CT
Posts: 2,353
Car Year: 2017
Car Model: 2.0 FXT-Touring
Transmission: CVT
Garage
Feedback Score: 6 reviews
Quote:
Originally Posted by Charles M View Post
Yep. Reset the Ipod and still no-go.
That's so damned weird. Does the iPod play if it's not attached to anything besides headphones?

I know nothing.
Nasarog is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 07-03-2017, 08:04 AM
Forum Member
 
Nasarog's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: New London County, CT
Posts: 2,353
Car Year: 2017
Car Model: 2.0 FXT-Touring
Transmission: CVT
Garage
Feedback Score: 6 reviews
I can report that the iPods on both the Touring XT and Touring (17;s) are having issues with freezing and needing to be disconnected from the USB and getting reset.

I asked at the dealership, and they didn't give me a satisfactory answer. Time to call SoA and ask.

I know nothing.
Nasarog is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 07-04-2017, 12:51 AM
Forum Member
 
broadbean's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Sydney, AUSTRALIA
Posts: 404
Car Year: 06
Car Model: XSL
Transmission: Automatic
Feedback Score: 0 reviews
The older style 30-pin connectors on the iPods used to have issues from time to time. Could be corrosion, and in my case one hard to detect bent pin... You'd really need a magnifying glass and flash light to see it - if you knew what you were looking for in the first place. It would otherwise seem fine to charge and connect to the computer/iTunes, but nada when trying to play on an iPod speaker dock.

Australian MY06 Regal Blue XSL Auto
broadbean is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 07-04-2017, 05:04 AM
Forum Member
 
KLEMMER's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 463
Car Year: 2017
Car Model: Forester XT Premium
Garage
Feedback Score: 0 reviews
I have a 160 gb classic and it freezes on occasion. I unplug and reset the ipod and all is good. I went as far as to replace the chord (30 pin) but it still freezes on occasion.

2017 XT Premium QBP
KLEMMER is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Subaru Forester Owners Forum > Technical Forums and Vehicle Assistance > Interior and Electronics

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome