Subaru Forester Owners Forum - View Single Post - DCH Subaru riverside ,ca - Updated!
View Single Post
post #1 of (permalink) Old 09-14-2018, 03:30 PM Thread Starter
Prodrive_sti
Forum Member
 
Prodrive_sti's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Lytle creek , ca
Posts: 144
Car Year: 2018
Car Model: Xt touring
DCH Subaru riverside ,ca - Updated!

So I'm not sure where to start here . I've had nothing but issues with this dealer from the day I ordered it to now . I ordered a 2018 forester xt touring white with black interior on 7/12/17 . I had to special order the black interior because white only came with that browning orange interior ewww. Anyways the car came in on 10/10/18 and I picked it up 10/13/18 . I told them when I ordered it to leave the plastic on and not to wash it as I was getting it ceramic coated when it came in . So upon delivery I noticed the rear passenger bumper had paint missing where is lined up with the quarter panel . It was noted and they said they would have it fixed but they didn't have anything open for 3 weeks . So three weeks goes by and they take my car with 345 miles on it and send it to be fixed . They called me a week later to pick it up . I get to the dealership to pick it up and the chip was "fixed" with touch up paint and you could still clearly see the original chip under the half assed "fix" . I told them I would not accept the job that a "body shop " did . I should mention that I worked at a body shop for 3 years while I was going to school . So they have the body shop "fix" it again . They call me a week later and say it's ready for pickup . I get to the dealer again to pick up the car and when I went to look at it I was beyond pissed . They painted it this time and the clear had chunks of dirt in it , and when I say chunks the service manager said he wouldn't of called me down to pick it up had he seen that . So at this point he calls the auto body shop owner down and she comes over , I told her that it was a unacceptable that the clear had dirt in it and they needed to redo it . She said they already have done the job twice and they lost money doing it the second time . At this point I pulled out my camera and showed the halfass touch up they did the first time and she is in person for this issue , I finally told the service manager they can either keep the car and they can give me my money back or they needed the issue fixed right this time . They made the shop take it back to fix it . They called me three weeks later and Facetimed me so I didn't waste more time driving down , I came down to get the car and it was to my satisfaction this time . ( note at the time I got the car I walked the lot and 8 of the 9 foresters had the same paint chip from rubbing and I let the manager know of the issue ). Let's move on to after I pick the car up . So I picked the car up and noticed the audio setup was all funky , i reset everything to how I originally set them , now the rear driver side speaker with cracking up bad on talk radio , it didn't when I got the car . I went in for my first oil change and told them about the issue , my service writer at the time went out and said it's only on am and that they couldn't do anything about the cracking . So I insist they replace the speaker as the car didn't have the issue when I bought it , the ordered the speaker and said they would call when it came in , guess what they never did . So now at this point the car has 11,400 miles and I call to setup and appointment for my oil change and to ask if they ordered the speaker , they said it was here for two weeks but I never came in so they sent it back , I told them to reorder it and to change it when I get the oil change done . The next day I'm getting on the freeway and a loud noise is coming from the front lower end of the motor like a blown turbo , I called the dealer and let them know I had a issue and they said to bring it in . They had me come in the next day , so I get to the dealer that morning and they said while the car is here do you want to do the oil change and tire rotation , to save a trip I said yes . They write it up and I said I'd wait to see what they find , service writer comes back 40 minutes later and says the car is done . He goes on to tell me that the tech did he oil change and tire rotation and found he issue I was having. He goes in to ask what gas I use , I told him 91 from shell , he calls the tech and said he uses 91 from shell . The tech said he can't be that the issue I was having was "pinging" from cheap quality gas . So the service writer said maybe it was a bad tank , okay I can understand maybe they put 89 or 87 in the 91 tank and they didn't catch it . So I run the car easy til I had one bar left for gas . I fill up at shell with 91 and get on the road and let it run the day going easy until it was only 91 I. The tank for sure . So the next day I do the same thing and get on it getting up to speed on the on ramp and the same noise happens , now I knew it could of been the gas two times in a row causing the same issue , I called the dealer and let them know the same issue is happening , they said run this tank and fill it again and if it happens on the third tank to bring it in to look at it again , so I run the tank down again to one bar , I went to the 76 vp station and get 4 gallons of 100 octane and fill the rest with 91 , at this point I should be around 93/95 octane , I ge on the freeway and did a pull same issue , called the dealer and said I was bringing it in and they needed to fix the issue , get get to the dealer the next day and went to the test drive with the master tech , not even 1/4 mile away from the dealer he tells me it's not the gas and it sounded like a bad turbo . We get back and I asked if it was the turbo that they flush and replace the oil and coolant . They have me a loaner and sent me on my way , they called me that day and told me the car with finished . They said it was a blown gasket on the turbo side and they replaced all exhaust gaskets and flushed he polio and coolant , I go in the next day and pick the car up and it drives like the day I bought it . I got home and noticed on the drive side front and rear wheel damage near the spoke in the same spot on both wheels like it was dropped on a tool box or the wheel stud , I emailed the manager and let him know about this issue and told them I want the wheels replaced . Still waiting on a email back . At this point I should tell you that the car has only been garages and driven by myself or someone from the dealer , non of the wheels have any other damage other then the two new spots after the rotation . I feel like I've given them time to get back to me about the issue and I don't know what the next step I should take is . Sorry this is so long and thanks for anything you might have to add .

Prodrive_sti is offline  
 
 

Title goes here

close
video goes here
description goes here. Read Full Story
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome