Subaru Forester Owners Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
2005 Forester 2.5X
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #1 ·
This is on a 2005 Subaru 2.5X.

I did a search and saw the "rear wiper leaks under acceleration" (which I can't link to because of forum rules) thread, and even looked at the part number (86634AA010), but according to the catalog that check valve is only for 2002 to 2004 cars.

My front nozzles work just fine, and there's plenty of washer fluid in the tank. Car is garaged overnight and I'm in Arizona anyway, so it doesn't freeze here. The rear wiper does move when I turn the dial, it's just that the fluid doesn't come out.

Any ideas what I should be looking at? Any DIY threads would be great too.
 

·
Registered
2000 Impreza, 2003 Bugeye Sport, 2010 Base, 2014 Base, 2015 Premium, 2017 Limited, 2020 Touring
Joined
·
1,020 Posts
This is on a 2005 Subaru 2.5X.

I did a search and saw the "rear wiper leaks under acceleration" (which I can't link to because of forum rules) thread, and even looked at the part number (86634AA010), but according to the catalog that check valve is only for 2002 to 2004 cars.

My front nozzles work just fine, and there's plenty of washer fluid in the tank. Car is garaged overnight and I'm in Arizona anyway, so it doesn't freeze here. The rear wiper does move when I turn the dial, it's just that the fluid doesn't come out.

Any ideas what I should be looking at? Any DIY threads would be great too.
Check the little hole in the nozzle for wax residue. If you see the clog, be careful with any tool picking it out. Try alcohol to dissolve the wax. A wire brush is a good source for a small stiff wire. Although there may be mildew/fungus buildup in the line somewhere too.
Here's a link to another post on the forum with a similar issue...
http://www.subaruforester.org/vbulletin/f80/rear-wiper-jet-not-working-42848/
 

·
Administrator
2016 & 2018 2.5i Premium CVT
Joined
·
19,321 Posts
There are separate pumps for front and back in the SG models. YMMV.
 

·
Registered
03X MT
Joined
·
846 Posts
When you turn the selector switch to activate the rear nozzle do you hear the pumping trying to pump?
 

·
Registered
2005 Forester 2.5X
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Thanks for all the responses guys. The nozzle was clogged. Everything works as it should now.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top