CEL Codes P0200, P1718 - USDM '06 - Subaru Forester Owners Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 08-21-2006, 08:18 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Birmingham, AL, USA
Posts: 839
Car Year: 2006
Car Model: '06 FXT
Gallery: 0
Feedback Score: 0 reviews
CEL Codes P0200, P1718 - USDM '06

Forester XT, USDM '06, 4EAT. After working on it tonight, adding trans temp gauge, I got those two codes. I find the P1718 - turbine speed, but don't find P0200. Any ideas? I suspect the P1718 (and maybe both) was set because I had it in RUN mode while verifying the power feed.

Ideas?

FXTIam
'06 FXT
4EAT
"STi" engine upgrade
FXTIam is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 06-29-2009, 06:04 AM
 
James's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Vancouver, BC
Posts: 893
Car Year: 2007
Car Model: Forester 2.5x SE
Gallery: 0
Feedback Score: 0 reviews
I know this is a very old thread, but I thought I would add in case someone else had the same problem again.

Yesterday I got the P1718 Error code. I had just finished upgrading my Trailer wiring, some hard wired Accessory Power devices AND re-wiring my Trans Temp gauge, so I wasn't sure where exactly to look for the fault. When I stated the car I immediately got this problem, along with the Check Engine, Cruise and AT Temp Light.

Searching on here only turned up this thread and one other (see below) but nothing useful. Google shows P1718 as an Error with the Trans Temp Sender signal to the ECM. Checked my Trans Temp Gauge and sure enough I had reconnected the Sender (Signal and Ground) backwards. It must have been shorting out the OEM sender...

Works find now. Hope this will help someone else in the future.

There is also this thread (but it is locked) with someone who had this problem and may or may not have been resolved.

07 Forester 2.5X EAT SE
09 Mercedes B200 Premium
James is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 06-29-2009, 08:45 AM
has awakened!
 
2.5x_sleeper's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Newberg, OR
Posts: 20,214
Car Year: 2007
Car Model: Forester Sports XT
Transmission: 4EAT
Gallery: 0
Feedback Score: 39 reviews
Thanks for taking the time to document your problem & the resolution.

Bobby...

'07 FSXT - COBB Surgeline dyno Protune - Stage 1+
'03 X +AVO turbo kit = XT (son's)
'95 Neon Sport
2.5x_sleeper is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Subaru Forester Owners Forum > Technical Forums and Vehicle Assistance > Engine Management, Tuning and Datalogging

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Subaru Forester Owners Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome