Keyless remote - no lights flash - Subaru Forester Owners Forum
Subaru Forester Forum
ebay search
Subaru Forester Forum
Go Back   Subaru Forester Owners Forum > General Forums > General Forum
SubaruForester.org is the premier Subaru Forester Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-04-2008, 03:58 PM   #1 (permalink)
Forum Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 20
Car Year: 2005
Car Model: Forester XT
Transmission: Auto
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Default Keyless remote - no lights flash

I have a US MY05 XT with 4EAT. The keyless remote no longer flashes the turn signals when locking or unlocking the car.

I recently replaced the battery, which I suspect is the reason for the changed behavior. How do you program the thing to again flash the signals? I know how to disable & enable the horn signal, but not the lights.
Elijah is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-04-2008, 04:03 PM   #2 (permalink)
The Sub kit guy
Contributing Member
Supporting Member
 
sea-scooby's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 13,140
Location: Renton, Wa
Car Year: 2005
Car Model: Forester X & XT VF39
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 79 reviews
Default

unlock the car, then press and hold the lock and unlock buttons at the same time. You can cycle thru 3 or 4 different options. Light flash only, light flash and chirp or nothing at all. Sometimes it takes a few tried before you get the lights to react but it does work.
__________________
05 Forester XTi Premium M/T (bobbytuned VF39)(his)
05 Forester X A/T (hers)
My Journal page
sea-scooby is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 11:24 AM   #3 (permalink)
Forum Member
 
craigr's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 216
Location: Chicago, USA
Car Year: 2005
Car Model: Forester X
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Default

Thanks for this info. With it I was able to get my keyless to either chirp or not chirp. I was not however able to get blinking lights with or without a chirp. I've got an 05 X so I thought I would be able to get lights and chirp which is what I'd like.

I did buy the car without the alarm, but added the factory alarm myself after the fact.

Is there something else that I need to do? I must have tried 20 times. When I unlock the car and then hold the unlock and lock buttons I first get a single chirp and a flashing parking light, if I do it again I get two chirps and two flashing lights. But I can only cycle between the two. I think once flash and one chirp meant nothing would happen when I used the keyless. Two chirps and two flashes meant that I would get a chirp when using they keyless.

What am I doing wrong? I can't find any info in the owners or service manuals either.

craigr
craigr is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 11:29 AM   #4 (permalink)
Forum Member
 
tallazzPilipino's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5,306
Location: murda was da colour dat they gave me!
Car Year: 05MY
Car Model: SF6s and a SG6
Transmission: 5MT and a 4EAT
Gallery: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 16 reviews
Default

o, man. i always thought there were only two options -- either beep (no lights), or lights (no beep). never knew you could have both at the same time.

_taF
__________________
romidontplaythat! ouiiiii...
- two USDM SF6s
tallazzPilipino is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 11:44 AM   #5 (permalink)
Forum Member
 
craigr's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 216
Location: Chicago, USA
Car Year: 2005
Car Model: Forester X
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Default

Hmm, I can't get lights at all! The only way I get a light is if I press the lock button three times in a row. Then I get lights and a short horn.

I can't get lights at all right now. I would most like to have lights and chip. If I can't have that then I'd like just lights. Right now I have just a chirp instead of nothing which I guess is better then where I was before ;)

One other thing. I do have "auto arm" turned on... I wounder if this could affect the chirps and lights. I like auto arm because this car has all my work tools in it and if I ever forget to arm the car myself I know that it will do it for me.

craigr
craigr is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 11:51 AM   #6 (permalink)
Contributing Member
Supporting Member
 
ferret's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,344
Location: Northern NJ
Car Year: 2014
Car Model: Impreza Ltd
Transmission: CVT
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Feedback Score: 6 reviews
Default

Read the manual, sounds like you're in Valet mode.

If the remote transmitter is used to lock or unlock
the doors while the valet mode is selected, the
turn signal lights do not flash but an electronic
chirp is emitted.
__________________
98S, 2014 Impreza 5 dr Ltd (9 Subaru's since 1978, 7 were 5 sp) ILuvSubaru's
ferret is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 04:21 PM   #7 (permalink)
Forum Member
 
craigr's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 216
Location: Chicago, USA
Car Year: 2005
Car Model: Forester X
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Default

Weird, it was in valet mode. I used to have one of the ****ty tear drop fobs and I bet unlock was depressed on it with the door open when I breathed on the fob It's funny too... the "security" light in the dash started flashing a while ago and I thought to myself, "I never realized that I had a flashing security light before." So I guess that I haven't had an active alarm for months.

Why on earth would anyone want a valet mode in a vehicle that doesn't have a separate locking truck compartment?

Anyway, thanks again for all the help. I now have blinking lights and a chirp

craigr
craigr is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 06:43 PM   #8 (permalink)
Forum Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 20
Car Year: 2005
Car Model: Forester XT
Transmission: Auto
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by craigr View Post
Weird, it was in valet mode.
That's what it was for me as well.

Just for the record, since nobody here mentioned it:

To activate/deactivate valet mode, open the driver's door and press the unlock button for at least two seconds. You'll get your flashing lights back when locking and unlocking via the remote. More important, perhaps, is to recognize that when the lights don't flash, you're in Valet mode and that you're only locking the doors, not arming the alarm system.

Quote:
Why on earth would anyone want a valet mode in a vehicle that doesn't have a separate locking truck compartment?
The valet key normally doesn't have a remote fob, so I believe that if you (or the valet) were to arm the system, then someone with the just valet key would have no way to disarm it. And anyone opening the door with the valet key would set off the alarm and have no way of stopping it.
Elijah is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2008, 07:32 AM   #9 (permalink)
Forum Member
 
eRazor's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 560
Location: Regina, SK Canada
Car Year: 2010
Car Model: 2.5X Touring
Transmission: 4AT
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by craigr View Post
Why on earth would anyone want a valet mode in a vehicle that doesn't have a separate locking truck compartment?
What about that $950.00 SLR digital camera you left in the locked glove box? Valet mode IS there for a reason.
__________________
.

Scooby: MY10 2.5X Touring 4AT NBP
eRazor is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Subaru Forester Owners Forum > General Forums > General Forum

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:59 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.